Români împreună, în cadrul celui mai mare teledon virtual din România, organizat și difuzat pe toate cele cinci stații tv ale trustului Intact am strâns 2.627.219 EURO iar din această sumă 1.809.225 EURO sunt deja alocați pentru 60 de ventilatoare de înaltă performanță și pentru 2 stații complete ATI.

Astăzi a fost perfectat contractul pentru achiziționarea primelor 30 de aparate de ventilație destinate cazurilor covid grave pe care medicii din secțiile de terapie intensivă le pot folosi atât pentru adulți dar și pentru copii. Mâine urmează să perfectăm și contractul pentru alte 30 de ventilatoare de înaltă performanță.

  • 30 buc – Aparate de ventilație Bellavista 1000 cu frecvență înaltă

Cost total 772.887 EURO TVA inclus

  • 30 buc – Ventilator mecanic de înaltă performanță Puritan Bennett 980

Cost total 905.370 EURO TVA inclus

Tot astăzi, Fundația Mereu Aproape a semnat contractele cu cinci producători și a plătit avansul pentru achiziționarea a două stații complete ATI. Una va ajunge la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova, iar a doua la Spitalul Județean de Urgență din Timișoara. Părți componente ale acestor stații ATI au fost deja livrate către cele două spitale.

Componentele care se regăsesc într-o stație ATI sunt următoarele:

– Ventilator mecanic de înaltă performanță

– Monitor funcții vitale terapie intensivă (EKS, tensiune arterială non-invazivă, tensiune arterială invazivă, SPO2, temperatură)

– Sistem încălzire pacient prin pătură cu flux de aer

– Laringoscop

– Consolă cu 3 seringi automate și 1 infuzomat

– Trolley pat terapie intensivă

– Pat de terapie intensivă

– Sistem de transfer/translație pliabil pentru pacient

Cost TOTAL 2 statii ATI: 130.968 EURO TVA inclus

De asemenea, 10.000 de măști, 2.000 de viziere de protecție și 1.000 de teste rapide vor ajunge miercuri și joi la Institutul CC Iliescu din Capitală, la Spitalul de Boli Infecțioase Craiova si la Secția Neonatologie a Spitalului Județean Suceava.