Din cei 11 ani de viață, Tatiana a petrecut nouă încercând să redevină un copil normal. Fetiţa a fost operată greșit de șase ori după o fractură.

Unica soluție propusă de chirurgi români a fost amputarea sub genunchiul dreapt. Însă, după două operații la Viena, Tatiana are piciorul drept, doar că este încă scurt. Pentru a recupera lungimea, copila mai are nevoie de două operații în Austria. Și de donatori generoși. Tatiana avea doi ani când a căzut din pat. Fractura de atunci, de la piciorul drept, încă o chinuie și îi chinuie și familia.

Tatiana a fost operată greșit de șase ori

Până în 2017, Tatiana a suferit șase operații în România. Toate au fost erori. În loc să fie vindecată, a rămas cu glezna deformată și cu piciorul mai scurt cu nouă centimetri

Remus Sere, tatăl Tatianei: „Prima dată am umblat cu ea la Oradea, Cluj, Timișoara, București și acolo ne-o spus că nu se mai poate face nimic. Numai dacă îi taie piciorul. De unde trebuia amputat? De la gleznă.”

Cu sprijinul donatorilor din Campania „Vreau să ajut” și cu împrumuturi la bănci, părinții au dus-o pe Tatiana la Viena. Să-i salveze piciorul și să recupereze nouă centimetri pierduți din lungimea membrului, drept urmare a erorilor medicale repetate.

Remus Sere, tatăl Tatianei: „Din prima ne-o promis cinci centimetri, ne-o făcut. Și acum sperăm că și diferența ne-o rezolvă.”

Tatiana a purtat un dispozitiv implantat care avea o cheiță. De trei ori pe zi, mama Tatianei învîrtea acea cheiță, cum o instruiseră medicii vienezi, ca să lungească piciorul copilei. Așa a recuperat Tatiana mai bine de cinci centimetri din cei nouă.

Remus Sere, tatăl Tatianei: „Ce înseamnă pentru un părinție să își știe copilul bolnav? E un lucru pentru mine foarte dureros. Aș prefera să fiu eu.”

Remus si Maria Sere sunt oameni luptători. Au doi copii si un venit net lunar de nici trei mii de lei. Mai vând lapte și caș de la văcuțele lor ca să supraviețuiască. Și ca să își vindece copilul bolnav. Și de și-ar fi vândut casa nu ar fi adunat cât au cheltuit pe sănătatea Tatianei în ultimii ani.

Fetița are nevoie de 30.000 de euro pentru intervenția chirurgicală de la Viena
Maria Sere, mama Tatianei: “Cred că cu toate drumurile, după cum am făcut un mic calcul, la 47 de mii de euro până acum.”

Pentru recuperarea ultimilor trei centimeti și jumătate la piciorul drept, medicii vienezi au decis alte două operații, cu implantarea, din nou, a dispozitivului de alungire. Copila trebuie să stea în spital la Viena trei luni. Și are nevoie de 30 de mii de euro.

Remus Sere, tatăl Tatianei: „Celor care vor să doneze și pot, le mulțumesc anticipat și să ne ajute Bunul Dumnezeu la toți!”

Dacă doriți să ajutați și alți copii precum Tatiana, puteţi dona în conturile Fundației Mereu Aproape, în lei şi în euro.

Românii din străinătate pot contribui online sau prin Paypal menționând numele ei. Orice sumă contează!

Conturi Fundația Mereu Aproape

CIF 18212553:

Cont in lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON

Cont in Euro: RO32BTRL000AJUTEU8848EUR

Cod SWIFT: BTRLRO22

Ne poți ajuta să ajutăm donând 2 Euro prin SMS la numarul 8848*. Numărul 8848 NU are recurență.

În acest fel, alimentezi fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut, din care sprijinim financiar cazuri medicale pe care le vezi pe posturile tv ale Intact Media Group, pe acest site, pe Facebook sau nu le vezi deloc.

Numărul de SMS 8848 este dat Campaniei Vreau să ajut, de operatorii de telefonie mobilă Telekom Romania Mobile, Vodafone Romania și Orange si DigiMobil.