Când am întâlnit-o săptămâna aceasta pe Teodora, știam că orele ei alături de întreaga familie, în afara Institutului Oncologic București, sunt numărate. Când am văzut-o prima dată, am înțeles că numele ei, ce în greacă se traduce „darul lui Dumnezeu”, o descrie simplu, dar cu acuratețe: Teo este un dar pentru părinții ei și pentru noi toți, care găsim în ea un mare exemplu. Acest copil de 14 ani strânge în ea o putere pe care cu greu ne-o putem imagina.

Teodora suferă de cancer osos, iar tumora malignă o poate lăsa fără mâna stângă. Cu toate acestea, ea are puterea să zâmbească.

Ea speră, iar noi știm că împreună o putem ajuta să strângă suma de 45.000 de euro, necesară pentru operația în Viena care îi poate salva mâna stângă și întreaga viață. Timpul este limitat, avem doar o lună la dispoziție.

Puteți dona doi euro prin SMS la numărul 8848. Prin această donație, alimentați fondul de solidaritate al Campaniei “Vreau să ajut”, din care vor fi acoperite nevoile medicale ale Teodorei, dar și ale altor copii.

Cum a început totul?

Mie îmi place mult să cânt la pian, să desenez, să mă joc afară, sporturile, îmi plac multe…

Până în această vară, copila cu ochi senini și un zâmbet care parcă vindecă își făcea părinții mândri de fiecare dată când le spunea despre notele excepționale primite la școală. Teodora nu avea niciodată timp să se plictisească, pentru că, după ce-și termina temele, știa că trebuie să mai repete noua partitură învățată la pian, să meargă la o altă oră de tenis sau să-și dezvolte și alte strategii la jocul de șah. Le făcea pe toate cu bucuria și energia unui copil de 14 ani, pentru care cele mai mari emoții cunoscute erau cele de dinainte de teza la matematică. Însă, destinul a făcut ca Teo să cunoască emoțiile dinaintea unei operații care îi poate decide soarta.

În această vară, când durerile din bratul stang deveniseră atât de profunde, încât nu o mai lăsau să doarmă, părinții Teodorei au dus-o la medic în România, și apoi în Viena, unde, după un lung șir de investigații, copila a primit diagnosticul final. Teodora a auzit trei cuvinte în fața cărora nu mai rămâne nimic de spus – „Ai cancer osos.” Aici, acasă, în Romania, medicii vorbesc despre amputarea brațului stâng. Acolo, la Viena, soluțiile sunt altele: o operație de îndepărtare a tumorii și protezarea osului.

Astfel, în câteva săptămâni, Teodora a schimbat viața plină de pasiuni cu ședințele de chimioterapie de la Instittul Oncologic București. Le face față cât poate ea de bine și speră ca in decembrie să poată ajunge la operație. 

Dacă doriți să o ajutați pe Teodora să-și regăsească adolescența frumoasă, pe care o merită, puteti dona în conturile Fundației Mereu Aproape, deschise la BRD, in lei si in euro, cu numele „TEODORA STAMATE”.

Românii din străinătate pot contribui la salvarea Teodorei online sau prin Paypal menționând numele ei. Orice sumă contează!

Când știi că un copil are nevoie de ajutor, este bolnav și nu are bani de tratament, îndrumă-i părinții către Fundația Mereu Aproape sau spune-ne direct.

Ajută-ne să ajutăm!