La Ambulatoriul de Specialitate de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” din București ajung, în fiecare an, zeci de mii de copii cu afecțiuni cronice. Peste 60.000 de consultații medicale se fac anual în Ambulatoriu pentru acești copii care vin din toată țara la cabinetele de specialitate, dintre care amintim: Pediatrie, Oftalmologie, Dermatologie, Endocrinologie, ORL, Psihiatrie, Psihologie, Explorări funcționale, Genetică, Stomatologie.

Institutul este unitatea de referință la nivel național în domeniul sănătății mamei și copilului prin trei instituții cheie: Spitalul de Pediatrie cu Ambulatoriul, Maternitatea Polizu și Centrul de sănătate mintală pentru copii. De asemenea, INSMC este o instituție medicală de top în cercetarea medicală pediatrică.

Ambulatoriul de Specialitate funcționează într-o clădire construită în anii ´50. Cu o infrastructură învechită, cu spații inadecvate pentru desfășurarea activității medicale la standarde europene și cu deficit de aparatură medicală, acest spațiu avea nevoie stringentă de modernizare.

Fundația Mereu Aproape derulează acest proiect amplu prin care Ambulatoriul de Specialitate este renovat și igienizat, dotat cu echipamente și dispozitive medicale moderne, dotat cu mobilier și amenajat.

„Dăm o nouă viață Ambulatoriului, acolo unde medicii le dau sănătate copiilor, dar măiestria lor trebuie susținută cu un mediu de lucru adecvat și cu echipamente esențiale pentru tratarea micilor pacienți. Mai mult, noi vrem să le oferim copiilor bucurie și iubire printr-un spațiu de poveste și să asigurăm personalului medical infrastructură de secol XXI.” – Alessandra STOICESCU, Președinte Fundația Mereu Aproape

„E un concept inovator, probabil e primul de acest fel într-un spital de copii şi îşi doreşte să schimbe filosofia în care trebuie tratată starea de sănătate.” Conf.Dr. Mihai CRAIU, Medic primar pediatrie INSMC

Toate acestea sunt posibile datorită partenerilor noștri Hidroelectrica, Romgaz, Banca Transilvania, TeraSteel, CEC Bank, Terapia, Mobexpert, AdePlast a Sika Company, KulthoFundația Altex, precum și altor companii atente la sănătatea copiilor din România.

Proiectul este realizat și cu susținerea partenerilor implicați cu soluții și creativitate în modernizarea Ambulatoriului: Art Interiors by Alexandra Nicula, CoArtCo, AMMO Design Solutions, VLAdiLA.

Proiectul cuprinde lucrări de recompartimentare, refacerea infrastructurii electrice, refacerea instalațiilor sanitare, indroducerea sistemului de gaze medicale, înființarea grupului sanitar pentru pacienții cu dizabilități, refacerea circuitelor medicale, zugrăvire și igienizare, dotare cu echipamente și dispozitive medicale, dotare cu mobilier și amenajare.

În cadrul proiectului, este renovat și modernizat întregul spațiu de 800 de metri pătrați al Ambulatoriului: 15 cabinete pentru consultații medicale din sfera pediatrică, o cameră pentru prematuri, un cabinet recoltări analize, un cabinet EEG/EKG, precum și recepția, două săli de așteptare, șase grupuri sanitare, două holuri, două vestiare și o chicinetă pentru cadrele medicale, o sală pentru depozitarea deșeurilor medicale, o cameră pentru operatori centrală telefonică. De asemenea, va fi renovat exteriorul intrării în Ambulatoriu.

Noul spațiu creat și toate dotările vor permite un flux de lucru eficient al întregului personal medical, alinierea circuitelor medicale la normele epidemiologice în vigoare și, în plus, le va oferi copiilor și medicilor bucuria de a veni într-un spațiu de poveste.

Pentru ca niciun părinte și niciun copil să nu mai simtă teamă când trec pragul spitalului, împreună cu generoșii care susțin proiectul, creăm pentru micii pacienți un spațiu de basm, curat, dotat cu aparatură modernă. Un loc cald, plin de magie, pentru sănătatea și sufletul copiilor.