Zilele de Iulie ne-au adus soarele în suflet și emoția de a vedea cum gesturile mici de generozitate se transformă în realizări mari.

Cu fiecare lună, povestea campaniei „Vreau să Ajut” continuă mai plină de forță, mai încărcată de visuri și de realizări decât înainte. Vouă, celor cu inima aproape de a noastră, vi se datorează tăria cu care ne dorim să îi ajutăm pe cât mai mulți dintre cei care ne sună cu speranța rezolvării problemelor de sănătate care îi chinuie.

Știm că sunteți mereu gata să îi sprijiniți pe micii noștri eroi, așa cum este Artur Ionescu. Iar ei vă demonstrează că merită fiecare picătură de generozitate pe care le-o oferiți. Artur este un copil extraordinar, vesel și optimist. Născut cu dipareză spastică, din sarcină gemelară, el este un luptător prin excelență. Încă de la vârsta de trei luni a început tratamentul și a lucrat constant și susținut cu medicul Florin Gherghina în sala de recuperare de la Facultatea de Medicină din Craiova. Iar acum, la aproape 11 ani, cu ajutorul vostru, Artur a trecut prin operația la coloană în America. Intervenția chirurgicală făcută de dr. Park a durat aproape patru ore, iar Artur se simte foarte bine. Imediat după operație, băiatul a fost nerăbdător să îl vadă pe Albert, fratele său geamăn de care nu mai fusese despărțit niciodată. Întâlnirea lor a fost emoționantă. Artur a început recuperarea postchirurgicală și face deja progrese. Lucrează ajutat de kinetoterapeuți la toate aparatele, face pași susținut și speră ca, până la finalul perioadei de recuperare, să poată merge singur.

Pe Apor Peter l-ați susținut să facă operația la umărul drept, care a avut loc la Spitalul Gomoiu din București și a presupus rezecția tumorii și protezarea umărului cu endoproteză personalizată. Operația a durat zece ore și a fost un real succes, umărul lui Apor fiind salvat. Postoperator, Apor a început recuperarea, iar acum urmează tratament chimioterapeutic la Institutul Oncologic București. Starea lui este foarte bună și speră să termine tratamentul până la finalul acestui an pentru că își dorește foarte mult să poată merge la liceu, unde a trecut în clasa a XI-a. Cu emoție și recunoștință, mama lui Apor ne-a mărturisit: „Operația și fixarea protezei erau cei mai importanți pași de făcut și pentru aceștia aveam cele mai mari emoții, dar am reușit să îi trecem cu bine. Vă mulțumim din suflet pentru tot ce ați făcut pentru noi! Fără sprijinul dumneavoastră nu am fi reușit”.

Știți deja că, de câteva luni încoace, suntem cu mintea și cu sufletul în permanență la locul special pe care l-am creat la peste 300 de kilometri de București, la Centrul de recuperare post-Covid de la Runcu, din județul Gorj. Tot timpul cu telefonul la ureche, discutăm cu echipa medicală de la care aflăm veștile bune despre recuperarea pacienților, iar luna aceasta am fost în strânsă legătură și cu oamenii minunați din comunitate. Cu sprijinul acestora și al Primăriei, suntem în plin proces de amenajare a Grădinii Terapeutice într-un spațiu generos de 1.500 de metri pătrați din curtea spitalului. Este prima Grădină Terapeutică amenajată în curtea unui spital de boli pulmonare și respiratorii din România, o bucățică de rai ce va ajuta la vindecare și care este dedicată ședințelor de recuperare în aer liber, sesiunilor Q&A și socializării. A fost realizată infrastructura grădinii și a fost pregătit terenul pentru plantare și pentru zona de kinetoterapie în aer liber, unde vom instala echipamentele medicale de specialitate.

Veștile frumoase nu se opresc aici. Tenismena Cristina Deac, tânăra care joacă tenis în scaun cu rotile și pe care ați susținut-o prin campania „Ajut eu”, a participat la mai multe turnee: în Austria la Wheelchair Tenis Tournament și în Croația, la Zagreb – la competițiile Sirius Open și Open. La primul turneu a câștigat locul trei la dublu, iar la al doilea și la al treilea a jucat în semifinală. Cristina are planuri mari în continuare, după cum ne spune chiar ea: „În august voi fi prezentă la turneele organizate în România, tot internaționale și sper sa joc cel mai bun meci. Vă mulțumesc din suflet pentru ajutorul oferit!”.

Munca titanică are întotdeauna rezultate pe măsură. Tinerii pasionați de robotică de la Titans au câștigat locul doi la categoria Design a competiției internaționale First Tech Challenge, robotul creat de ei impresionând atât ca funcționalitate, cât și din punct de vedere estetic.

Vă așteptăm în continuare alături de noi pentru a le da o mână de ajutor, atunci când au cea mai mare nevoie, copiilor și adulților al căror destin le-a pus în față obstacole peste care nu pot trece singuri. Orice SMS de 2 Euro trimis la numărul 8848 va contribui la fondul de solidaritate al campaniei „Vreau să Ajut” din care vor fi sprijinite financiar atât cazurile medicale vizibile pe posturile TV ale Intact Media Group, pe site-ul FMA, pe Facebook, dar și cele nemediatizate. Numărul de SMS 8848 este dat de operatorii de telefonie mobilă Telekom Romania Mobile, Vodafone Romania, Orange și DigiMobil campaniei „Vreau să Ajut” și NU are recurență, iar valoarea unui sms este de 2 euro.

Ne puteți susține proiectele prin donații folosind variantele din meniul AJUTĂ ȘI TU! de pe site-ul nostru https://fundatiamereuaproape.ro/
Puteți lua legătura cu noi la adresa de mail office@fundatiamereuaproape.ro sau telefonic, la numerele: 021.527.19.94, 021.527.19.95, 021.527.19.96. Suntem aici să ajutăm împreună!