La doar 15 km de Bucuresti, un tata se chinuie sa isi tina langa el cei cinci copii. Cezar 10 ani, Alex 6 ani, Andrei 4 ani, Gabriel 3 ani, Adi 1, 5 ani.
In urma cu un an si jumatate, mama copiilor a decis ca ii este mult prea greu sa creasca cinci copiii si si-a parasit familia. A plecat in Anglia sa isi refaca viata. Cand femeia a plecat, cel mai mic dintre copii avea doar o luna si jumatate.
Familia a locuit in Comuna Jilava intr-o garsoniera, proprietatea mamei. Inainte de plecare, femeia a vandut casa pe ascuns si i-a lasat pe copii impreuna cu tatal acestora pe drumuri.

Tatal a fost nevoit sa gaseasca rapid o solutie pentru a nu isi pierde copiii si s-a mutat cu chirie intr-o camera dintr-o locuinta comuna din Comuna Tunari, judet Ilfov. Conditiile de trai nu erau insa potrivite pentru cei mici, vecinii din curte profitau de fiecare ocazie in care tatal lipsea de acasa si le furau lucrurile, mancarea si ii necajeau pe copii.
In acest moment familia nu are nici un venit, alocatiile copiilor sunt pe numele mamei, iar pentru ajutorul social nu indeplinesc conditiile, tata avand in proprietate terenul si casa. Domnul Bach i-a intentat proces de abandon mamei, insa nu cunoaste stadiul procesului si pana la finalizarea acestuia nu poate incasa nici un fel de ajutor financiar. Nu a indraznit sa sune avocata (care s-a oferit singura sa ii ajute) din lipsa banilor.
Tatal este zidar de meserie de aproape 20 de ani, insa nu poate munci din cauza copiilor, mai ales a lui Adrian. Fiind foarte mic, nu il poate duce la gradinita, iar in sat nu exista nici o cresa. Nu are nici o ruda in apropiere, domnul s-a nascut si a crescut in Vaslui, s-a mutat la Bucuresti pentru serviciu si aici a cunoscut-o pe fosta concubina. Acum el se ocupa singur de copii, dumnealui spala, calca, gateste si ii educa pe baieti.
La inceputul anului 2018, cu ajutorul campaniilor de strangere de fonduri din social media, domnul Bach a reusit sa isi cumpere un teren in Sat Dimieni, Comuna Tunari, judet Ilfov.  Imediat dupa achizitie, tatal a construit singur o casa mica, din OSB si a reusit sa termine o camera si o baie pentru a se muta imediat cu cei mici.
Constructia celor doua camere a fost cea mai rapida solutie, insa nu si cea mai buna pentru familia Bach. Constructia din OSB nu este placata cu polistiren, nu are nicio sursa de incalzire si nu poate fi folosita pe timp de iarna. Tatal a lucrat in paralel, tot singur, si la constructia unei case din BCA, cu toate utilitatile, pentru a le oferi copiilor un camin decent.
Casa cea noua este ridicata, dar mai este mult de munca pana la terminare si resursele financiare, provenite din donatii, au fost epuizate.
Am vizitat familia si am descoperit un tata demn, calm, dornic sa isi creasca frumos baietii si sa le ofere tot ce este mai bun. Singur, incearca sa fie si mama si tata, sa le ofere afectiune si atentie astfel incat sa nu simta nici o secunda ca au fost abandonati de mama. Incearca pe cat posibil sa le ofere celor mici stabilitate, un program ordonat de viata. Cei doi copii mari, Cezar si Alex, merg la scoala, sunt in clasa a doua , respectiv clasa zero, iar Andrei si Gabriel merg la gradinita.
Cezar, baiatul cel mare, este sprijinul tatalui, el are grija de fratii lui cat tatal este plecat sau construieste la casa.
Au de materiale de constructie sau bani pentru cumpararea lor. Cei care doresc, pot face donații în contul „Schimbă o viață”, cu mențiunea „Familia Bach”.
Cont: RO63BRDE450SV57339384500, deschis la BRD, GSG, SMCC.
Vă rugăm să le întindem o mână de ajutor!
Donează speranță!