Vă împărtășim, cu bucurie în suflet, cum au mers mai departe proiectele începute lunile trecute și cum, sub ochii noștri, ceea ce era o provocare s-a transformat într-o nouă realitate, credem noi că mai bună și mai promițătoare. Ajutorul vostru dă roade zi de zi și vă suntem profund recunoscători.
Modernizarea și dotarea Centrului de recuperare post-Covid sunt în plină desfășurare la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu. Aici au ajuns echipamentele medicale și, imediat după instalare, cadrele medicale au început să le folosească pentru tratarea pacienților. Români din toată țara sunt interesați să vină să facă terapie la noul Centru și i-au sunat pe medici pentru a afla detalii despre program. Acesta presupune tratarea complexă a pacienților printr-un proces de recuperare care va îmbina componentele medicală, emoțională și recreativă. Deja prima etapă a programului se desfășoară o dată cu primirea, instalarea și folosirea aparaturii medicale. Datorită acestui proiect, baza de recuperare a spitalului este extinsă cu încă o sală de kinetoterapie pentru a putea trata cât mai mulți pacienți în fiecare zi.
Copiii curajoși care datorită vouă primesc o nouă șansă la viață în campania „Vreau să Ajut” ne-au impresionat cu forța lor și în această lună. Anastasia Străchinariu este unul dintre eroii noștri care a trecut cu bine peste operația complicată din aprilie. La vârsta de 14 ani, Anastasia suferă de sindrom Down și scolioză și a făcut operația pentru îndreptarea coloanei la Spitalul Clinic de Copii „Dr.Victor Gomoiu”. Anastasia a fost puternică și a dovedit că „este un copil determinat să se facă bine”, așa cum le-au spus părinților ei medicii care au îngrijit-o. Operația a fost reușită, iar la doar o săptămână după, Anastasia a reușit să facă primii pași, evoluția ei fiind în continuare bună.
Nectarie Vintilă are 6 ani și luptă încă de când era foarte mic, de la 11 luni, cu mai multe afecțiuni: hipoacuzie profundă bilaterală, întârziere în dezvoltare neuromotorie, hemipareză pe partea stângă, cor triatriatum la inimă, chist arahnoidian. Implantarea cohleară bilaterală făcută la Iași l-a ajutat pe Nectarie să audă sunetele și să cunoască lumea din jur, însă are nevoie de terapii de recuperare pentru a-și redobândi funcționalitatea mâinii și a piciorului afectate, precum și de multe ore de logopedie pentru a putea vorbi. Sprijinul nostru a venit prin acoperirea costurilor pentru aceste terapii de care are el nevoie, făcute pe parcursul unei luni de zile.
Un exemplu de optimism, încredere și perseverență este Mara Duican, fetița de 7 ani care a trecut prin operația pe coloană și intervenția ortopedică (PERCS) la Spitalul de Copii din Saint Louis din Statele Unite în luna august 2020. Dr. Park i-a promis Marei că va putea merge singură în spații protejate, dar și în exterior. Și a reușit! La o lună de la operație, după întorcerea în țară, Mara mergea câte puțin în fiecare seară, fără dispozitive ajutătoare. La opt luni de la operație, când ne-a vizitat la Fundație, fetița mergea singură, ba chiar alerga. Toate rezultatele sale au fost posibile datorită intervențiilor făcute în SUA, dar și pentru că a continuat recuperările în țară. Cristina Duican, mama Marei, povestește despre experiența pe care o trăiește alături de fetița sa: „Mara urmează acum recuperarea fizică, de lungă durată. Recuperările postoperatorii au fost dificile, dar Mara este o adevărată luptătoare și nu a renunțat niciodată la lupta ei. Mulțumim din suflet Fundației Mereu Aproape și tuturor oamenilor de bine care au contribuit, au ajutat-o și susținut-o pe Mara în realizarea visului ei de a merge ca toți ceilalți copii normali”.
După operația prin care a trecut în luna martie pentru curățarea neurofibromului, David Martac trebuie să înceapă tratamentul costisitor pentru neurofibromatoza tip I de care suferă. Însă, pentru ca David să poată avea acces în Romania la tratamentul cu Koselugo din SUA și să îi poată fi urmarită administrarea de o echipă de medici români, este necesar ca medicamentul să fie mai întâi aprobat în Uniunea Europeană, iar comunicarea oficială privind aprobarea acestuia este așteptată să vină din partea Agenției Europene a Medicamentului.
Am mers împreună în Orașul Faptelor Bune și am trăit alături de colegii de la RadioZU o săptămână intensă înainte de sărbătorile pascale, când voi, români sufletiști din întreaga țară, ați dăruit pentru vindecare. Donațiile ascultătorilor ZU au fost gestul salvator pentru Liviu Șoimu, tânărul de 21 de ani care luptă cu toate puterile cu leucemia mieloidă acută. Povestea lui Liviu ați aflat-o on air de la mama sa: în august 2020, când revenise de la studii din Anglia și se înscrisese la Universitatea Bucureşti la Litere – specializarea engleză-franceză, i s-au umflat amigdalele, apoi ganglionii. După investigații amănunțite, a primit confirmare pentru leucemie mieloidă acută cu recomandare pentru cure de chimioterapie și imunoterapie și pentru transplant medular. El este acum la o clinică privată de lângă Milano și luptă cu toate puterile pentru viața sa. Liviu are două visuri mari: primul este să ajungă în Finlanda să vadă aurora boreală, al doilea – să se întoarcă în UK și să facă scenariu de film. Voi sunteți cei care îl ajutați să se facă bine, dar și să își realizeze dorințele.
Tot în luna aprilie, am continuat proiectul „Născut pentru a trăi” cu o nouă donație pentru secția de Neonatologie a Spitalului Universitar de Urgență București. Pentru proaspetele mămici de aici și pentru bebelușii lor, cele 200 de kituri de îngrijire „Mother kit” oferite de partenerul nostru compania MLM Medical sunt utile mai ales în aceste momente în care mămicile se află, la începutul procesului de alăptare.
Tinerii inteligenți și creativi susținuți în campania „Ajut eu” vă întorc sprijinul cu rezultatele excepționale pe care le-au obținut. Ei sunt liceenii pasionați de robotică din echipa Titans de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din București care nu doar visează, ci construiesc cu mâinile lor viitorul. Robotul lor a câștigat premiul INSPIRE și locul trei în clasamentul punctelor obținute în cadrul Regionalei București a competiției First Tech Challenge. Echipa s-a calificat astfel la etapa națională a concursului, iar noi suntem mândri de reușita lor.
Iar cei șase frați din Botoșani sprijiniți tot în campania „Ajut eu”, Diana, Denis, Cristian, Denisa, Sebastian și Daria, își văd visul devenind realitate. Familia a început să ridice pereții pentru locuința lor, atât de necesară copiilor, cu materialele de construcții primite de la generoși.
Pe lângă aceste realizări, căldura din sufletele voastre este cea care ne înseninează negreșit fiecare zi și fiecare moment în care aflăm o poveste de viață nouă a cuiva care are nevoie de sprijin
.
Și în această lună v-am simțiti alături de noi și știm că rămâneți în continuare aproape! Orice SMS trimis la numărul 8848 va contribui la fondul de solidaritate al campaniei „Vreau să Ajut” din care vor fi sprijinite financiar atât cazurile medicale vizibile pe posturile TV ale Intact Media Group, pe site-ul FMA, pe Facebook, dar și cele nemediatizate. Numărul de SMS 8848 este dat de operatorii de telefonie mobilă Telekom Romania Mobile, Vodafone Romania, Orange și DigiMobil campaniei „Vreau să Ajut” și NU are recurență, iar valoarea unui sms este de 2 euro.
Ne puteți susține proiectele prin donații folosind variantele din meniul AJUTĂ ȘI TU! de pe site-ul nostru https://fundatiamereuaproape.ro/
Puteți lua legătura cu noi la adresa de mail office@fundatiamereuaproape.ro sau telefonic, la numerele: 021.527.19.94, 021.527.19.95, 021.527.19.96. Suntem aici să ajutăm împreună!