O fetiță de CINCI LUNI luptă să trăiască și când spun “luptă” nu e este nicio exagerare. Victoria a venit pe lume cu o boală rară, atrezie de căi biliare. În ultimele două luni și jumătate, copila a trecut printr-o operație care nu i-a redat sănătatea dar care i-a oferit șansa la un transplant de ficat. Victoria urmază să plece în Italia unde va primi o bucățică din ficatul mamei ei. Costurile transplantului sunt acoperite de statul român. Noi o putem ajuta pe Victoria cu banii pentru cele necesare post transplant. Printr-o donatie de 2 euro la numarul de sms 8848 puteți să contribuiți la fondul de solidaritate al campaniei “Vreau sa Ajut” din care va fi sprijinită Victoria dar și alți copii. Vă avertizăm că urmează imagini și informații care vă pot afecta emotional! 
Ea s-a născut pe 10 ianaurie. La trei zile face icter. Pe data de cinci noi suntem externate în condițiile în care ea in continuare avind icter.  Pediatrul la care mama a dus-o pe Victoria a cerut analize. Rezultatele nu erau bune dar medicul nu s-a îngrijorat. I-a sugerat mamei să îi dea fetiței și câteva mese cu lapte formula, nu doar sân. La două luni… Când a vazut-o medicul de familie, a refuzat si-i faca vaccinul pentru ca ea era in continuare icterica. Ne-a trimis sa facem din nou analize..
De data aceasta, analizele proaste i-au făcut pe medicii de la Spitalul Judetean de Urgenta Târgu Jiu să o trimită pe Victoria la Spitalul Grigore Alexandrescu in Bucuresti. A ajuns seara, pe 28 martie. Rezultatul ecografiei a fost ucigator: suspiciune de atrezie de căi biliare. Fetița a fost dusă imediat la Terapie Intensivă iar computerul tomograf a confirmat diagnosticul.
Operația Kasai, procedură extrem de fină și cu șanse mici de reușită, a durat șase ore. Medicii de la Grigore Alexandrescu au făcut tot ce au putut pentru viața Victoriei. De două luni și jumătate, Victoria este hrănită artificial si este monitorizată non-stop de echipa de la Terapie Intensivă.  Fetița are acum ciroză hepatică decompensată cu lichid de ascită și multe complicații.
Dacă doriți să o ajutați pe Victoria, puteţi dona în conturile Fundației Mereu Aproape, deschise la BRD, în lei şi în euro, cu numele „Victoria Nimara”.

  • Românii din străinătate pot contribui online sau prin Paypal menționând numele ei. Orice sumă contează!

Conturi Fundatia Mereu Aproape
CIF 18212553:
în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,
în Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500
deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU>