Dintr-un an și trei luni de viață, un băiețel din Giurgiu a petrecut primele 12 luni umblând de la un medic la altul în speranța că specialiștii vor stabili ce oase îi lipsesc. Vlad s-a născut cu o malformație congenitală și nu are tibia și rotula piciorului drept. Părinții au tot căutat soluții salvatoare dar cum în România li se oferea doar amputarea, și-au dus băiețelul la Viena. Medicii de acolo promit că după două operații, copilul va merge singur. Pentru ca Vlad să facă intervențiile chiurgicale este, însă, nevoie de bani. Mulți și imposibil de strâns de doi părinți deja greu încercați de viață. Printr-o donatie de 2 euro la numărul de sms 8848, alimentati fondul de solidaritate al campaniei „Vreau să Ajut” din care va fi ajutat Vlad dar si alti copii.

Diana Dragomir pare o mamă fericită care povestește prietenelor din parc despre minunea ei, Vlad. De fapt, Diana Dragomir este o tânără mamă în caruselul vieții. Prima sarcină a pierdut-o după amniocenteză.

Filmul uite tibia, nu e tibia, uite tibia nu e peroneul în care au jucat Vlad, părinții lui și medici ortopezi români, filmul acesta a durat un an. Primul an de viață al lui Vlad. Iar totul a culminat cu propunerea unei soluții medicale… radicale. În căutare de soluții nechinuitoare, părinții au mai cerut părerea unui ortoped experimentnt, tot din București. Medicul i-a avertizat că malformația lui Vlad cere un lung șir de operații, până spre 25 de ani, dar că esențială este prima.

Descurajați de soluțiile și pesimismul românești, Diana și Valentin Dragomir au căutat binele lui Vlad în afara țării. Și așa, acum o lună, pe zece octombrie, părinții au primit o veste de nota zece de la medici vienezi.

Cele două operații l-ar putea ajuta pe Vlad să meargă singur. Dar pentru asta, mama și tatăl lui trebuie să facă rost de bani.

Dacă doriți să îl ajutaţi pe Vlad, puteţi dona în conturile Fundației Mereu Aproape, deschise la BRD, în lei şi în euro, cu numele „Vlad Dragomir”.

• Românii din străinătate pot contribui online sau prin Paypal menționând numele ei. Orice sumă contează!

Conturi Fundatia Mereu Aproape
în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,