Vi-i amintiți pe oamenii extraordinari pe care i-ați cunoscut acum câteva luni în campania „Ajut eu”, o campanie Antena 1 desfășurată cu sprijinul Observator și Fundația Mereu Aproape. I-ați văzut rând pe rând la televizor, le-ați aflat poveștile și i-ați sprijinit. Copii și adulți care și-au depășit condiția și și-au construit o viață cu performanțe sau cu implicare în comunitățile care le sunt aproape sau pe care le reprezintă.

Ce fac beneficiarii campaniei „Ajut eu” sprijiniți de voi, vă lăsăm să aflați chiar de la ei. Vedeți cât de util le este ajutorul primit de la voi în mesajele pe care ni le-au trimis cu gândul la oamenii darnici care le-au sărit în ajutor și, mai ales, cu recunoștință.

Costin Chiriac, tânărul care a crescut într-un orfelinat, dar care a luptat pentru visul său, se pregătește pentru a ajunge pilot de linie:

În dimineața Ajunului de Crăciun, am primit cel mai frumos cadou, un cadou care reprezintă împlinirea unui vis măreț și schimbarea unui destin. Acest proiect de suflet al Antenei 1 a reușit într-un timp RECORD să facă rost de suma necesară finalizării școlii de pilot de linie. Am realizat ce însemnă puterea de a spune <<Ajut eu! >>. Sunt extrem de fericit să vă spun că am reluat cursurile și în momentul de față trec de jumătatea acestei școli prin studiul teoriei (într-o școală din Franța) și prin practica orelor de acumulare (100 de ore necesare dezghețării modulului 3/3). În ceea ce mă privește, prin calificarea mea în acest domeniu, promit să pot spune și eu <<Ajut eu! >> cu ceea ce voi face într-o bună zi, pentru că asta ne unește pe noi și ne face să progresăm ca societate. Să ducem binele mai departe!

Sabin Husariu, campionul care a făcut performanță în ciclism în ciuda neajunsurilor, se antrenează intens cu noua bicicletă:

Am aflat despre campania Ajut Eu anul trecut, în luna noiembrie, când era în desfășurare deja la televizor. Am aplicat cu speranța că mesajul meu va fi citit și că dorința mea va fi împlinită. Nu știam dacă merit o astfel de șansă, dar visul meu de a mă dezvolta în acest sport este foarte mare. Iar o bicicletă de top era un lucru cheie pentru drumul meu. Cred că este un lucru minunat ca se întâmplă un astfel de lucru în România și cu siguranță vor mai fi multe persoane ce își așteaptă rândul la o șansă. Deci îmi doresc sa continue mult timp de acum încolo.

Ștefan Petre, campion mondial la dans, își continuă cu pasiune orele de balet:

Ștefan este foarte recunoscător pentru tot ajutorul primit. Nu ne așteptam să întâlnim atâtea persoane bune și empatice. A fost o experiență pe care și-o va aminti toată viața. – mama lui Ștefan.

Ionuț Stancovici ajută oamenii cu dizabilități să poată schia, iar cele 10 monoschiuri primite prin campanie au adus deja momente de fericire pe trei pârtii din România: cea din Vatra Dornei, pe pârtia Feleacu din județul Cluj și pe pârtia Bradul din Poiana Brașov. Aproape 150 de persoane cu dizabilități au alunecat pe zăpadă, cu ajutorul voluntarilor asociației și al monitorilor de ski,  folosind monoschiurile.

Au fost zile pline, sunt impresionat de fiecare poveste, de la fetița care s-a născut cu dizabilități și nu a mers niciodată, dar a reușit să se dea pe schiul special, la călugărul de la Apuntat care a avut un accident acum câțiva ani și a învățat un alt stil de viață, la băiețelul David care a fost schior de performanță și apoi, din cauza unei tumori, nu a mai urcat pe o pârtie de 11 ani, până la Boti, tânărul care a rămas paralizat în urma unui accident la schi acum patru ani, dar a revenit alături de noi cu mult curaj.

Yasmin Ismail, tânăra cu Sindrom Down, terapeut cu diplomă în Psihologie, ajută copiii cu autism:

Vă mulțumesc din suflet pentru cadourile primite. Pot spune că, atât măsuța, cât și laptopul mă ajută să desfășor orice activitate, creându-mi o stare de bine și de armonie. Vă doresc multă sănătate și realizări din toate punctele de vedere, fiind mereu aproape și de alte persoane care au nevoie de ajutorul dumneavoastră!

Angelo Simionescu, adolescentul nevăzător, campion la escaladă şi priceput la programare, visează să dezvolte aplicații utile şi altor copii care nu văd:

După ce am primit în dar de la dumneavoastră laptopul și telefonul cel nou, în cadrul campaniei „Ajut eu!“, procesul meu de învățare s-a îmbunătățit considerabil. Atât telefonul, cât și laptopul de dimensiuni generoase dar compacte mi-au permis să scriu mult mai ușor, mai exact și mai rapid, reducând considerabil timpul și efortul pe care-l făceam înainte pentru a îndeplinii aceleași sarcini. De asemenea, calitatea și claritatea cu care cele două dispozitive redau sunetul este una extrem de bună și, nu de puține ori, am folosit noul laptop la redarea diverselor opere literare pe care trebuie să le studiem, fiind astfel extrem de util nu doar pentru mine, ci și pentru colegii mei de clasă. Faptul că am reușit să învăț de la zero un nou sistem de operare într-un timp atât de scurt, mi-a sporit încredere în mine, și mi-a dat puterea de a visa în continuare că într-o zi voi reuși și eu să creez ceva pentru ai ajuta pe tineri aflați în aceeași situație cu mine.

Andreea Verdeș, gimnastă în lotul de senioare al României, cu o familie modestă, dar cu performanțe obținute prin multă muncă și sacrificii, se pregătește pentru competiții:

Cel mai important pentru un sportiv este să știe că alături de el există oameni care cred în viitorul și performanțele lor. Campania Ajut Eu derulată de Antena 1 împreună cu Fundația Mereu Aproape , pentru mine, a fost un ajutor important în noul an competițional. Schimbarea codului de punctaj atrage după el noi cheltuieli, noi investiții. Astfel, campania Ajut Eu a făcut posibilă finanțarea mea pentru a obține toate echipamentele necesare. Voi participa în luna martie la Campionatele Naționale Italiene pe echipe și la Grand Prix-ul de la Kiev. Pe parcursul anului, voi reprezenta România la Cupe, Campionate Europene și Mondiale. Dar cea mai importantă competiție pentru mine în acest an va fi Jocurile Mondiale Universitare, unde voi reprezenta Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Ciprian Lupu, singurul pilot de raliu cu dizabilităţi din România și campion național, care sprijină oameni aflați în nevoie ni-i prezintă pe copiii ajutați prin campanie:

Daniel Petruțescu, campion național la karate deși familia sa s-a confruntat cu multe greutăți, se pregătește pentru o competiție națională importantă:

Am avut norocul și deosebita plăcere, când nici nu visam, să fiu contactat de Fundația Mereu Aproape, iar ajutorul primit a însemnat foarte mult pentru mine. Îmi doresc să mulțumesc și să răsplătesc prin performanțele mele. Pe data de 5 martie voi participa la Cupa Banzai la Arad.

Florentina Pavăl sau Profa de mate de pe TikTok care își pune sufletul în tot ce face pentru elevii săi și îi susține pe copiii de la Așezământul Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuți:

Campania Ajut Eu a fost o experiență specială pentru mine! Pe lângă posibilitatea de a îndulci zilele de Crăciun ale celor 127 de copii din Așezământul Sfântul Ierarh Leontie din Rădăuți, campania mi-a oferit și bucuria de a cunoaște oameni frumoși, oameni care schimbă sensul verbului a dărui, oameni pentru care a dărui înseamnă a trăi ajutându-i pe alții. Multumesc Ajut eu, mulțumesc Mereu Aproape!

Nicoleta Bogoș care i-a susținut pe Cătălin, paralizat în urma unui accident rutier, și pe fiica lui, Ionela:

E greu de închipuit bucuria lui Cătălin în momentul în care a primit triciclul și certitudinea că își va putea însoți fiica la școală, își va putea face singur cumpărăturile, va putea socializa și redescoperi lumea. Ionela este extrem de încântată de tableta pe care poate lucra, de păpușa la care abia îndrăznea să viseze. Iar noi, Licuricii, suntem fericiți pentru că am intrat în marea și uimitoarea familie #Ajuteu, pentru că, datorită dumneavoastră am putut și vom mai putea aduce bucurie și speranță! Vă suntem extrem de recunoscători!

Elvis Asan, deși nu a avut alături familia și a crescut la orfelinat, și-a clădit prin forțe proprii o carieră în muzică și a primit lucruile la care visa:

Dorința de a-mi ajuta frații și pe mama mea, prin campania „Ajut Eu”, a venit uitându-mă la Antena 1 în luna decembrie. În ziua în care am fost contactat telefonic de către echipa dumneavoastră, nu am avut așteptări prea mari, știind că sunt povești de viață mult mai dramatice decât a mea. În timpul acela am avut multe vise, dar cel mai important a fost să primesc un microfon profesional, suman oltenesc și să-mi ajut familia. Am fost atât de fericit că am primit ceea ce îmi doream de ceva timp și că am putut aduce un zâmbet în prag de Sărbători, fraților și mamei mele.

„Minunile se întâmplă când oamenii își deschid sufletele și se iau de mână, chiar când nu se cunosc. <<Ajut eu!>> este speranța, ne redă sentimentul de <<împreună>> și ne unește! Pentru al treilea an, am fost copleșită de lanțul de bunătate care s-a format între oameni”, a spus Alessandra Stoicescu, Președintele Fundației Mereu Aproape.

Miracolul Ajut eu continuă, comunitatea Ajut eu crește pe zi ce trece, îmbogățită permanent cu povești de viață, oameni darnici și fapte bune. Campania este deschisă tot timpul anului, gata să primească oricând pe cei care cer sprijin și pe generoșii care pot să le ofere speranța și mâna de ajutor la care visau.

Te așteptăm alături de noi și de cei care au nevoie de tine pe www.ajuteu.ro!