Vreau să ajut

Într-o Românie măcinată de interese personale, copiii sunt primii uitați. Pentru ei, campania Vreau să ajut a fost din 2011 colacul de salvare. Bolnavi grav, cu afecțiuni prea complicate pentru sistemul medical de la noi sau prea scumpe pentru familiile lor, copiii din Vreau să ajut au primit simpatia și sprijinul financiar al românilor care au donat la SMS 8848, număr oferit campaniei de Vodafone România, Orange România și Telekom România Mobile.

Demarată în 2011, Vreau să ajut este cea mai longevivă campanie din România, cu cel mai mare impact social, financiar, medical și emoțional.

Le întindem o mână de ajutor copiilor cu vârste de la 0 la 18 ani, dar și adulților, care au nevoie de consultații, investigații medicale, operații, transplant, recuperare contra cost în clinici din țară și din străinătate, făcând tot posibilul să fie mâna salvatoare pentru fiecare dintre ei. Campania intervine în cazul în care copiii a căror viață depinde de tratamentul în spitalele private sau în cele din afara țării nu se încadrează  în procedurile de obținere a formularului de decontare prin Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) sau în cazurile în care, deși beneficiază de decontare prin CAS, au nevoie de susținere financiară pentru transport.

O parte din cazurile sprijinite de Campania Vreau să ajut sunt mediatizate, iar poveștile lor le puteți vedea la TV, însă la noi ajung multe alte cazuri care au nevoie urgent de ajutor și pentru care intervenim cu sume de bani din fondul de solidaritate al campaniei Vreau să ajut.

Cu leucemii, maformații cardiace, cancer osos și de ficat, tumori cerebrale, retinopatii, boli autoimmune rare sau chiar fără diagnostic (necesită investigaţii de medicină genetică şi nu numai), afecţiuni congenitale (malformaţii), copii din Campania Vreau să ajut au primit finanțare pentru investigații și operații atât în România, cât și în Germania, Grecia, Cehia, Ungaria, Franța, Italia, Austria, Turcia, Marea Britanie, Spania, Israel, Canada și Statele Unite.

Din 2011, echipa Campaniei Vreau să ajut beneficiază de sprijinul mai multor specialiști din lumea medicală. Ne sprijină medici pediatri, ortopezi, oncologi, neurochirurgi, neurologi, cardiologi, oftalmologi, interniști, anesteziști, ATI, ORL-ști, audiologi, hematologi, gastroeneterologi, radiologi de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie”, Spitalul Județean Iași, Clinicile de Pediatrie din Cluj-Napoca, clinicile private românești Monza, Brain Institute, Clinica Amethyst. Din 2011, copiii din „Vreau să ajut” sunt sprijiniți de parteneri din SMURD, BGS, PULS.

Nevoia de a ajuta cât mai mulți copii ne-a determinat să continuăm până astăzi. Speranță, luptă, perseverență, încăpățânare și iar speranță, și iar luptă… Însă certitudinea că oamenii buni și generoși pot salva oameni doborâți de boală, ne-a convins că „Vreau să ajut” este o campanie care poate transforma destine și le poate îmbogăți cu împlinire și zâmbete.

Cei care vor să susțină poveștile micuților promovați de Campania Vreau să ajut, o pot face prin SMS, prin Paypal, prin platforma euplatesc.ro, prin sponsorizări, donații în cont sau materiale, prin voluntariat, direcționând 2% sau 20% din impozitul pe venit sau donându-și ziua de naștere.

Ajută-ne să ajutăm!

Start typing and press Enter to search